Kolumne 23. listopada 2018.

Zašto ponekad priželjkujem da mi se dogode neke teže situacije?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Povodom rebrendiranja Zdrave Krave u missZDRAVU donosimo ti odgovore naših novih i starih kolumnista zašto nije dobro biti u rutini, kako izaći iz zone komfora i kako se nositi s promjenama u životu - dobrim i lošim. Na ta pitanja odgovara Lana Anderson, dipl. Feng Shui savjetnica i naša kolumnistica.

Promjene su mi pomogle da steknem nova neprocjenjiva iskustva

Za mene rutina stvara podruje zone stagnacije. Baveći se nekim svojim zvanjem dobro je ponekad odstupiti od rutine, tražeći odgovore na pitanja, biti znatiželjan, naučiti nešto novo što me ispunjava, spaja s novim, kvalitetnijim ljudima koji mi pomažu u rastu i radu na sebi. Po prirodi sam znatiželjna, volim učiti nove stvari, mijenjala sam dosta poslova, naučila razne stvari, dobila iskustvo kako je to kad radiš za nekog, kako kad ti daješ nekome posao i eto na kraju kako voditi sam svoj vlastiti posao. Neprocjenjivo iskustvo.

Ne treba razmišljati o strahovima, nego se suočiti s njima

Moj recept za izlazak iz zone komfora je da se direktno suočim s onim što mi čini nelagodu, ono čega se pomalo i bojim i znam da mi neće biti ugodno. Ne previše razmišljati o tome jer to samo odgađa neminovno i puni te strahom, slabošću. Ono što u praksi radim je da znam da me nakon takvog suočavanja čeka rast, neka nova lekcija, koju ustvari čak i priželjkujem jer su to sve moje slabosti na kojima trebam raditi, a život sam posvetila tome da rastem, učim dok mogu, pa na koncu i dajem primjer svojoj djeci da se život ne sastoji samo od lijepih stvari već i onih koje ti nisu nimalo ugodne.

 | Author:

Ne treba se prepuštati krajnostima

Jednom davno pročitala sam jednu knjigu kroz koju sam dobila uvid i zaista postala svjesna da sve što se događa je ustvari dobro za mene. Problem je u tome što mi dajemo prejaki predznak stvarima koje nam se događaju. Pa kad se desi nešto loše neki padaju u tešku depresiju, okreću se alkoholu, opijatima rade dramu i slično, a kada se dešavaju lijepe stvari postaju previše euforični, misleći da takav život ustvari treba stalno voditi. Sve su to krajnosti i treba naći ravnotežu, imajući na umu da je i jedno i drugo dobro, da nam je to pokazatelj našeg kretanja i da će nam do kraja života u život ulaziti oboje.

Možda te zanima... Ako želiš privući više dobra u svoj život napravi energetsko čišćenje kuće Kolumne Možda te zanima... Feng Shui numerologija: Tajna sretnih i nesretnih brojeva Kolumne

Stvar je u tome da kada naučimo prihvaćati ono loše i to loše prigrlimo kao i ono dobro, oblaci se brže razilaze, a svaki sljedeći put nam bude lakše i svaka lekcija blaža i brže kroz nju prođemo. Život se stalno mijenja i to je postavka koju je dobro shvatiti i prihvatiti jer se i mi tada moramo mijenjati da bi se nastavili kretati, stvarati i živjeti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.