Kolumne 15. ožujka 2018.

Ako želiš privući više dobra u svoj život napravi energetsko čišćenje kuće

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako razmišljaš kako potaknuti promjene počni od fizičkog i energetskog čišćenja svog doma uz pomoć Feng Shui principa i osjetit ćeš nevjerojatan priljev dobre energije i pozitivnog raspoloženja.

 | Author: Lana Anderson Foto: Lana Anderson Da bi lakše krenula u nove svježe početke najvažnije je da otpustiš stare navike i obrasce koji ti nisu donijeli ništa produktivno i koji su te blokirali u kreiranju nečeg boljeg. Proljeće je idealno vrijeme za akciju i najbolje što možeš učiniti je da prvo mentalno otpustiš sve čega se želiš riješiti. Odbacivanje suvišnih stvari i temeljito čišćenje doma simbolizira novi početak, omogućuje ti da u svoj život uneseš promjene, upoznaš nove ljude i iskoristiš prilike koje ti se pružaju. Uredan i čist dom stvara osjećaj mira te privlači sreću, zdravlje i blagostanje u životni prostor.

Najbolje i najgore vrijeme za čišćenje kuće

Idealno je čišćenje napraviti barem jednom godišnje, no preporučujem da se napravi nakon svake bolesti, veće prepirke, smrti člana obitelji, gubitka posla i slično. Najbolje vrijeme je sam početak godine, ali za čišćenje je gotovo uvijek dobro vrijeme. Ne preporučujem da se čišćenje radi kada je žena trudna te kod tek rođenog djeteta. Potrebno je pričekati 40 dana, odnosno da prođe period babinja koliko je potrebno da se nova energija ukorijeni.

Ako nisi nikada do sada pročišćavala prostor postoji mogućnost da će ti se sada stvari početi događati brže, te da će neki odnosi završiti. Ti odnosi mogu biti partnerski, poslovni ili prijateljski jer kad počistimo energetski neki prostor automatski će se događati da u naše živote počnu dolaziti neki novi ljudi i događaji, a otpadati stari i nepotrebni.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Od čega se sve domovi i drugi prostori mogu očistiti?

Lista je duga no ukratko - od ustajale negativne energije. Tu spadaju bolesti, svađe, razvodi, bankroti, depresije, energije bivših stanara, nevidljive energije koje imaju izuzetno velik utjecaj na život stanova. Fizičko čišćenje podrazumijeva usisavanje, brisanje prašine, bacanje svih nepotrebnih stvari iz stana te temeljito čišćenje cijelog prostora.

Kada krenete s fizičkim i energetskim čišćenjem automatski ćeš osjetiti kako iscjeliteljski proces već započinje i kako je sve uzbudljivo i prožeto novom pozitivnom energijom koja ti daje snagu, kreativnost i polet. Još bolje je ako u tom procesu sudjeluju svi ukućani jer će to utjecat onda na cijelu obitelj vrlo povoljno, a samim time događat će se proces iscjeljenja u svakome od vas na način koji je najbolji za svakog ponaosob. Možda će vam se svima skupa taj proces činiti malo neobičnim, no vjeruj da je čarobno jer ćeš se kasnije osjećati vedrije, opuštenije i pozitivnije, a to je neprocjenjivo.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Što ti je sve potrebno za energetsko čišćenje doma?

Za sam proces potrebno je nekoliko sitnica: mirisni štapić, lučice, svježe cvijeće, morska sol, figura nekog sveca ili zaštitnika kojeg štuješ (Isus, Buddha, anđeo....) nešto skuhane hrane (najpraktičnija je riža, a može i jabuka), metalno zvono, bubanj ili neka vrsta udaraljki, gong (tu može poslužiti i kuhinjska tava za početak). Za manji stan dovoljan je sat i pol no, ako ti se sve to čini prevelikim zalogajem i nemaš volju sama ulaziti u proces onda zatraži stručnog Feng Shui savjetnika koji će cijeli obred napraviti umjesto tebe.

Možda te zanima... Feng Shui horoskop otkriva što možeš očekivati ovog proljeća Psiha i seks Možda te zanima... Feng Shui numerologija: Tajna sretnih i nesretnih brojeva Kolumne

Da bih objasnila sam proces trebalo bi više vremena i mjesta za pisanje pa to ostavljam da svatko odluči za sebe i pokuša krenuti u malu potragu za procesom energetskog čišćenja. Smisao energetskog čišćenja je da osvijestiš što bi željela promijeniti u svom životu i prilika da ostvariš ciljeve i želje koje će u tvoje srce unijeti mir, dobrotu, veselje i lakoću. Koristi energetsko čišćenje bilo kada i u bilo koje vrijeme kada osjetiš da ti je potrebna promjena.

Sretno u novim pothvatima!

Više o radu Lane Anderson potraži na stranici www.domusdecorum.com

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.