Kolumne 08. studenoga 2016.

Emocionalne rane na tvom srcu - kako ih iscijeliti?

Srce_7
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bolesti srca često imaju uzroke vezane s emocionalnim nezadovoljstvom, odnosno s ljubavnim problemima. To je negodovanje zbog odbacivanja, osamljenosti, razočaranje u partnerskim odnosima te strah da nećemo biti voljeni.

Srce predstavlja ljubav, a krv predstavlja radost. Kada si uskratimo ljubav i radost, srce postaje hladno. Ako se dugo istiskuje radost iz srca, ono se ispuni bolom pa ako na vrijeme ne prihvatimo radost življenja doživjet ćemo poremećaj. Kada je usporen protok krvi dolazi do anemije, angine pectoris i srčanog infarkta.

Potrebno je naučiti razlikovati "osjećaje" koji dolaze iz srca i one iz uma

Zbog ljubavi smo spremni razboljeti se, leći, plakati, žaliti sami sebe s uvjerenjem da nas nitko ne voli, da smo beskorisni, manje vrijedni, ružni, odbačeni. A sve to samo zbog toga što ne dobivamo ljubavi od osobe koje to očekujemo i kojoj smo "navodno" predani cijelim svojim bićem. Često je to samo fikcija i umišljeni osjećaj koji proizlazi iz našeg uma, a ne iz srca.
Kada veza nije realizirana na fizičkom planu, a pri pomisli na to biće osjećamo sreću, ugodu i  radost  možemo biti sigurni da doživljavamo iskustvo bezuvjetne ljubavi. Da bismo došli do toga trebamo puno osviještenosti  - tko smo zapravo i što želimo od ljubavi.


Unutar veze partner nam daje mnoge dokaze o svojim mislima, osjećajima i željama, ali sve ne registriramo jer nam je jednostavnije odbijati i ne opterećivati se tim često prikrivenim signalima. Ako je pak, partner izuzetno zatvoren u komunikaciji, često prikriva povrede iz djetinjstva koje su mu nanijele emocionalnu štetu. Tada bismo mu trebali pomoći da se iscijeli, ali zbog  površnosti u slušanju i nepotrebne kritičnosti, ugrađujemo u njega nove povrede. Nerijetko mi na tretmane dolaze osobe koje su skrhane nakon propalih emocionalnih veza i brakova. Pokušavaju pronaći neki svoj put, ali vrte se u krug i bezbroj puta analizirajući svaku bivšu traumu i situaciju koja ih je ranila i stvorila pukotine u njihovoj duši.

Kako zacijeliti emocionalnu traumu

  • Prvo - najvažnije je ne vraćati film i analizirati prošle loše situacije jer dokazano je da uvijek nanovo proživljavamo isti stres i ne dajemo rani da zacijeli već uvijek ponovo grebemo po njoj.
  • Drugo - bitno je oprostiti i shvatiti tu vezu kao veliko iskustvo iz kojeg smo nešto naučili.
  • Treće - dozvoliti da proteče prirodan protok ljubavi kroz naš život.

Čovjek je po prirodi plemenska vrsta. Zadovoljan je kada daje i prima ljubav. Sretni smo kada smo voljeni, a snagu i vitalnost gubimo kada nemamo ljubavi. Ljubav je ljekovito sredstvo koje liječi sve bolesti tijela i duše.

Par-Seks | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

Tretmani bionergijom daju brze razultate u iscjeljivanju emocionalnih rana

Osobe koje mi dolaze na tretmane nakon takvih trauma prilično brzo se fizički obnove i energetski iscijele. Tretman budi u osobama osjećaj sigurnosti, podiže vitalnost i volju. Karolina G. (32 g.) više se mjeseci žalila na fantomske bolove u prsnom košu. Osjećala je umor i bezvoljnost koji su prelazili u potištenost. Krenula je na tretmane otvorena za suradnju i puna nade u ozdravljenje. Liječnički su nalazi bili uredni, pa se pretpostavilo da su tegobe psihosomatske prirode.


Odmah sam osjetila blokadu njezine srčane čakre. Pričala je o teškom emocionalnom razočaranju kojeg je proživjela prije godinu dana. Bila je puna tuge i očaja, koje do tada nije izrazila ni riječima ni plačem. Tijekom prvog tretmana je počela plakati i zatim je osjetila veliko olakšanje. Nakon trećeg tretmana bol je potpuno nestala, raspoloženje joj se osjetno popravilo, počela je ponovno živjeti.

Meditacija na srčanu čakru

Srčana čakra je energetski centar koji se nalazi u sredini grudi. To je središte bezuvjetne ljubavi, suosjećanja i duhovnog rasta. Srčani je napad, napad srčane čakre izazvan nesposobnošću osobe da primi i preradi emocionalne stresove svog života. To je eksplozija energije koja se pokušava probiti ili slomiti emocionalnu blokadu koju je osoba stvorila.


Da ne bi došlo do takvog napada-poremećaja tretmanom djelujem na protok energije koja kola tijelom te balansiram i otvaram srčanu čakru. Svima preporučujem svakodnevnu meditaciju na srčanu čakru jer je vrlo moćna i učinkovita. Sigurno ćete se nakon toga osjećati obnovljeno i smireno.


Više o radu bioenergetičarke Biserke Blašković doznaj ovdje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.