Kolumne 31. prosinca 2018.

Kako privući sreću u 2019. i što napraviti u domu prije dočeka?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Godina kao da nije imala 365 dana, a kraj se već nazire i kao da se požurila da nam objavi da imamo sve manje vremena, a sve više želja.

Samim time svakome od nas nameće se pitanje: "Što smo ostvarili ove godine?". Je li to bila godina u kojoj su se ispunili svi naši ciljevi i želje? Jesmo li bili dosljedni u svim tim ciljevima ili se plan nekako izjalovio i opet smo se našli na putu ustaljenih navika, možda loših, a možda i nekih boljih.

Svake godine milijuni ljudi postavljaju si ciljeve za sljedeću godinu, rade planove, poduzimaju i prve korake ali koliko ih zaista u tome i uspiju i koliko snage imaju za to.

Da, i ja sam jedna od njih. Nekada davno više sam maštala o boljem životu nego što sam se zaista upuštala u pravu akciju. No s vremenom i sazrijevanjem to se promijenilo i shvatila sam da nema čarobnog štapića ili dobitka na lotu koji će mi život promijeniti te sam zato počela poduzimati neke radnje da bi došla do veće energije i motivacije te učinila svoj život bogatijim i svrhovitijim.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Kako ponovo naći snagu i dobiti motivaciju za sve što se nalazi na našoj listi želja?

Predlažem da kreneš od sebe i svog doma jer tamo boraviš najviše i to je mjesto kojem se uvijek vraćaš. Tvoj dom je mjesto koje te treba inspirirati, motivirati, mjesto u kojem puniš baterije i koje te osnažuje da bi sutra opet mogla ustati i s veseljem krenuti na posao.

Postoji jedan kutak u stanu koji ti pomaže da podigneš nivo motivacije i da postanete snažnija. Ta zona je Sjeveroistok tvoga stana ili bilo kojeg prostora. Svaka strana svijeta donosi određene značajke u životu čovjeka pa ako je neka strana svijeta manje zastupljena u prostoru ili je nema morat ćemo je na neki način nadomjestiti da bi se postigla ponovo ravnoteža.

Bez obzira koja prostorija pripada sjeveroistoku nemojte je nikako držati zatrpanom, neurednom ili oštećenom. Neka bude čista, uredna, prohodna te popravite dio koji treba jer svaki put čim ugledaš nešto što ti poručuje, ovo sam trebala već davno zamijeniti ili popraviti i baš mi ide na živce, tvoj nivo energije se smanjuje i svaki sljedeći ulazak u tu prostoriju čini te sve više nezadovoljnom, a samim time nivo motivacije se spušta.

  • Dobro je sjesti na sjeveroistok ili se okrenuti ka toj strani svijeta jer donosi prvenstveno motivaciju i učenje, zatim mir i samospoznaju.
  • Sjeveroistok je vezan uz element zemlje koja donosi energije koje potiču rad na sebi, učenje, usmjerenosti meditaciji a samim time i promjene u načinu života.
  • Otvori prozore svako jutro i pustite da svježa energija uđe i zamjeni mjesto sa starom.
  • Operi prozore da budu čisti i sjajni kako bi lakše vidjela i došla do svojih ciljeva i želja ili ako ne znaš kako dalje.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Ako trebaš vodstvo okreni se prema sjeveroistoku

Sjednite i okrenite se prema sjeveroistoku i krenite od svoje nutrine pomoću meditacije i svjesnog disanja kako bi raščistila svoje misli i emocije i postavi pitanje kakve promjene želiš u životu i što je to što te pokreće. Nemoj se kolebati, ako ti drugi govore da je nemoguće i da su teška vremena. Oni ne žive tvoj život, a ti jedino moraš imati vjeru u Svemir koji točno zna koliko nam treba i u kojem trenutku.

Kada pronađeš taj žar i volju koju si nekada imala u sebi, privući ćeš i prave ljude koji će te dalje motivirati svojim primjerom. Divno je biti okružen takvim ljudima jer oni u nama bude želju da idemo dalje, da stvaramo, slušamo svoje srce, da budemo kreativni i poduzetni. Oni jednostavno tu svoju snagu i motivaciju zarazno šire na druge i zato pazi s kim si u društvu jer to djelomično reflektira i stanje tvoje nutrine.

Možda te zanima... Najbolja pozicija i dekor za božićno drvce prema Feng Shuiju Ljepota i relax Možda te zanima... Feng Shui numerologija: Tajna sretnih i nesretnih brojeva Kolumne

I za kraj..... u Feng Shui ne moraš vjerovati nego samo željeti i biti spremna na promjene. Naša iskrena namjera čini čuda i otvara vrata stvarima za koje smo mislili da nikada neće biti otvorena.

Pa i ako si još uvijek skeptična prema svemu ovome budi toliko hrabra i napravi test u prostoriji koja ti je na sjeveroistoku i malo pričekaj. To je tvoj nježan povjetarac koji ti pomaže da lakše koračaš i da pronađeš Sunce koje te obasjava, gura naprijed i čini znatiželjnom.

Kreiraj sama svoju sreću u nadolazećoj godini i uživaj u miru kroz ove blagdane.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.