Pileće medaljone slobodno zamijeni ovima od slanutka te oduševi svoje ukućane. Dodati im možeš začine poput peršina i vlasca ili pak drugo povrće poput ribane mrkve, luka ili celera.
Igraj se omiljenim dodacima, ispeci u pećnici pa uživaj u sjajnom hrskavom ručku. Medaljone posluži uz kakav dobar umak ili povrće.
Potrebni sastojci
- 5 žlica krušnih mrvica
- 5 žlica zobenih pahuljica
- 1 konzerva slanutka
- 1 žličica soli
- Prstohvat kima
- Prstohvat češnjaka u prahu
- Papar
Priprema
Zobene pahuljice ubaci u blender i usitni ih. Istresi ih iz blendera i spremi za poslije. U blender zatim ubaci slanutak, dvije žlice tekućine od slanutka i začine. Još dvije žlice tekućine od slanutka pomiješaj s polovicom usitnjenih pahuljica. Miksaj dok se u blenderu ne oblikuje kugla i postepeno dodaj još brašna. Izvadi iz blendera, oblikuj manje zalogaje, poželji uvaljaj u krušne mrvice pa peci u pećnici 20 minuta na 180 stupnjeva.