Hrana 27. rujna 2016.

Zbog pesticida koje se unose hranom u tijelu se talože masnoće

Dijeta3450X300_1
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zbog pesticida iz hrane tijelo taloži masnoće Studija objavljena u časopisu The Nutrition Journal sugerira nam kako bi za dulju sitost uz obrok trebali servirati avokado.

U studiji je ispitano djelovanje avokada na sitost, regulaciju tjelesne mase i razinu glukoze u krvi, u 26 zdravih, ali pretilih ispitanika. Ispitanici su konzumirali doručak te 3 različite vrste ručka. Unosili su ručak koji nije obuhvaćao avokado te koji je sadržavao cijeli ili polovicu avokada. Rezultati su pokazali kako su osobe koje su konzumirale ručak s polovicom avokada imale najpovoljnije učinke po zdravlje. Čak 40 posto manje ispitanika imalo je želju za hranom unutar 3 sata, a 28 posto manje unutar 5 sati nakon ručka u odnosu na ispitanike bez avokada u prehrani.
 
Konzumirajući ovu vrijednu namirnicu doprinosimo produljenom osjećaju sitosti nakon obroka i utječemo na regulaciju tjelesne mase smanjujući grickanje između obroka. Istraživanja pokazuju da ljudi koji jedu namirnice prskane pesticidima imaju sporiji metabolizam. Toksini poput pesticida potiču tijelo da skladišti masnoće, umjesto da ih razgrađuje. Ako ne želiš da ti se sinoćnja večera nataloži oko struka, drži se organskog voća i povrća. Za 10 dana smanji 5 posto masnog tkiva!
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.