Predivan spoj rajčica, kelja i slanutka, savršen kada želiš pojesti nešto na žlicu, a ukusno i zdravo.
Za još bolji učinak zagrijavanja, dodaj malo đumbira. Ova juha odlična je i kao glavno jelo, posluži ju uz svježi baguette ili domaći hrskavi kruh i uživaj!
Potrebno ti je:
- 3 žlice naribanog đumbira
- 20 ml maslinovog ulja
- 2 ljutike, nasjeckane
- 1 tikvica nasjeckana na kockice
- 200 ml vode
- 800 ml pelata
- 1 glavica (manja) kelja, narezana na trakice
- 2 svježe rajčice, nasjeckane na kockice
- 100 g slanutka (konzerviranog)
- 2 žlice mljevenog kima
- 2 žličice chillija u prahu
Priprema:
- Poprži na maslinovom ulju ljutiku, tikvicu i đumbir (u posudi u kojoj će se kuhati juha). Miješati 5 minuta pa dodati vodu, pelate, 3/4 kelja, slanutak, 1 rajčicu, kim i chilli.
- Kada zakuha, smanji temperaturu na najmanju i ostaviti da lagano kuha 20 minuta.
- Štapnim mikserom izmiksaj sastojke pa dodaj preostali kelj i drugu rajčicu.
- Ostavi da kuha još 5 minuta na srednjoj temperaturi.
- Kada je gotovo, ostavi 5 do 10 minuta pa posluži dok je još vruće.