Ova vruća čokolada ne samo da je fina već i ljekovita. Đumbir zagrijava, detoksicira i pomaže kod prehlade i gripe.
Sadrži specijalni sastojak kuzu - ljekoviti škrob od japanskog korijena koji se koristi kao zgušnjivač u kuhanju, a u medicinske svrhe kao lijek za prehladu, temperaturu, alergije, probavne probleme i mamurluk. Ako nemaš kuzua, nemoj odustati od ovog recepta to je samo jedan sastojak manje.
Sastojci:
- 3 dcl zobenog ili drugog biljnog mlijeka
- 1 žlica kakao praha
- 1 žlica javorovog sirupa
- 1 žlica soka đumbira (Sok đumbira dobiješ tako da naribaš korijen đumbira i iscijediš sok)
- 1 žličica kuzua
Priprema:
- Zagrij mlijeko, kakao, javorov sirup i sok đumbira. Kuzu otopi u malo hladne vode i umiješaj u vruću čokoladu.
- Kuhaj još minutu, dvije na laganoj vatri da se počne zgušnjavati.
- Servirajte s amarant kokicama ili s nečim po želji.
Dobar tek!