Hrana Zdravi recepti 10. rujna 2016.

Vrijeme je za zimnicu: Domaći pelati bez konzervansa

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U veliki lonac nalij vodu skoro do vrha. Pusti da zakuha. Svakoj rajčici na vrhu razreži malo veći X kako bi lakše skinula kožicu. Kad voda zakuha, razrezane rajčice stavi u vodu i kuhaj oko 10 minuta, odnosno sve dok se kožica sama ne počne odvajati, pa je skini.

Rajčice posoli, popapri, dodaj lišće bosiljka i kuhaj oko 30 minuta. Ulij ih u sterilizirane staklenke, poklopi i zamotaj u deku preko noći da se postupno hlade. Tako ćeš dodatno spriječiti kvarenje.

Sastojci:

  • 6 kg rajčice vrste šljivar
  • voda
  • sol
  • bosiljak

Rajčica čuva muško zdravlje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.