Hrana Zdravi recepti 31. listopada 2018.

Svaki dan je jela jedan krastavac, kakve promjene u izgledu i zadahu je zabilježila?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Krastavac je povrće bogato hranjivim tvarima i vitaminima i zbog toga su mnogi znanstvenici proveli studije kako bi istražili što više o zdravstvenim beneficijama krastavaca.

Pixelated Planet prenosi njihovu izjavu o rezultatima svoje studije da postoje brojne zdravstvene koristi koje nam krastavci mogu dati, uključujući i sposobnost eliminacije toksina iz tijela, poboljšavanje kvalitete ljudske kože i kose. Mnogi lijekovi i prirodni pripravci koji uključuju krastavac već se šire internetom. 

Novinarka Pixelated Planeta bila je znatiželjna što će se dogoditi s njezinim tijelom ako svaki dan tijekom mjesec dana pojede jedan krastavac. Primijetila je velike promjene na svom tijelu pa tvrdi ako i ti pokušaš isto, primijetit ćeš sljedeće zdravstvene beneficije: 

Uklanja toksine i hidratizira kožu

Kao što vjerojatno već znaš, krastavci su uglavnom izgrađeni od vode, 95% da budemo precizniji. To znači da je ovo povrće izvrsno za duboku hidrataciju tijela. Osim toga, ovo povrće će ti pomoći da u svoje tijelo uneseš većinu vitalnih vitamina. 

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Ubrzava probava i pomaže pri mršavljenju

Redovnom konzumacijom krastavaca, moći ćeš poboljšati svoje cjelokupno zdravlje. Naime, krastavci mogu potaknuti tvoj metabolizam i pomoći ti eliminirati dodatne masnoće. Osim toga, krastavac je izvrstan izvor dijetalnih vlakana i vode, što ga čini iznimno učinkovitim u uklanjanju toksina. 

Iako ova vrsta povrća nema osobito hranjivu vrijednost, ona je sjajan prirodni diuretik, a time ubrzava i izbacivanje štetnih tvari iz organizma. Osim toga, krastavci su bogati sumporom i tvarima koje stimuliraju bubrege na učinkovitije izbacivanje mokraćne kiseline. Budući da su niskokalorični i ne sadrže sol, često su jedna od glavnih komponenti brojnih dijeta. 

Uklanja negativan zadah

Problem s neugodnim zadahom je česti zdravstveni problem koji utječe na mnoge ljude, ova djevojka je pronašla savršeno rješenje za tebe. Naime, krastavci ti mogu pomoći u uklanjanju lošeg zadaha. Sve što trebaš učiniti kako bi uklonila loš dah je odrezati komad krastavca i staviti ga u usta. Drži ga u ustima tridesetak sekundi, a snažna antibakterijska svojstva krastavaca će ubiti bakterije koje uzrokuju loš dah. 

Kako konzumirati krastavce?

Krastavac možeš konzumirati tako što ćeš dodati nekoliko komada krastavca svojem obroku, ali jedan od najučinkovitijih načina da se konzumiraju važne zdravstvene prednosti krastavaca je potopiti nekoliko kriški krastavaca u vodu koju ćeš piti tijekom dana. 

Dodatne zdravstvene prednosti svakodnevnog konzumiranja: 

  • Smanjuje rizik od raka
  • Smanjuje kolesterol
  • Pomaže u gubitku tjelesne težina
  • Sprječava glavobolju
  • Remineralizira tijelo 
  • Liječi dijabetes
  • Kontrolira krvni tlak
  • Poboljšava probavu
Možda te zanima... Krastavci: Pomažu kod mršavljenja i smanjuju šećer u krvi Hrana Možda te zanima... Zašto manekenke obožavaju vodu s krastavcima? Hrana Krastavac_3 Možda te zanima... Krastavac u kombinaciji s jogurtom, aloe verom ili medom čini čuda za lice Ljepota i relax

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.