Hrana Analizirali smo 14. lipnja 2016.

Nove sorte voća imaju više šećera

Jabuka_5
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Znanstvena istraživanja su dokazala vezu između prehrane i rizika od nekih vrsta raka. Studije pokazuju da svakodnevna konzumacija 80 do 100 grama voća ili povrća reducira rizik od raka usne šupljine za oko 20 posto, a raka želuca za oko 30 posto. Uzimanje većih količina vlakana (prosječno 27 g na dan) je povezano s oko 20 posto manjim rizikom od raka debelog crijeva

Biljno ulje

Ulje konoplje ili lana ubraja se u top namirnice za suzbijanje raka. Stručnjaci su primijetili da je agresivnim tumorima potrebno puno glukoze, koju dobivaju iz ugljikohidrata. Ako se tumoru uskrati snabdijevanje šećerom, povećavaju se šanse da se bolest uspješno izliječi. Radikalno odstranjivanje ugljikohidrata prisiljava stanice raka da promijene način razmjene tvari, što ih čini osjetljivim na kemoterapiju i terapiju zračenjem.

Jogurt

Kisele namirnice kao što su jogurt, kiselo mlijeko, svježi kravlji sir ili kiseli kupus važna su stavka u sprečavanju pojave tumora. Suzbijaju kiseline i smanjuju razmjenu tvari u stanicama tumora. Dodatna prednost ovih namirnica je u tome što sadrže mnogo vrijednih proteina a malo ugljikohidrata (reduciranim unosom ugljikohidrata onemogućava se snabdijevanje stanica raka glukozom).

Bobičasto voće

Voćni plodovi snabdijevaju organizam vitaminima i sekundarnim biljnim sastojcima koji povoljno utječu na suzbijanje pojave raka. Borovnice, jagode ili maline posebno su bogate sastojcima koji povoljno utječu na suzbijanje tumora (antocianidin). Stručnjaci savjetuju da konzumiraš tradicionalne sorte jabuka ili grožđa. Nove sorte imaju povišen nivo šećera i sadrže znatno manje antikancerogenih tvari.

Napravi juhu od brokule za detoks organizma.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.