Hrana Analizirali smo 22. listopada 2016.

Visoko fruktozni sirup - zašto bi ga trebala izbjegavati?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Visoko fruktozni sirup je vrsta zaslađivača koja nastaje iz kukuruznog sirupa. Mnogi znanstvenici smatraju kako su upravo šećer i visoko fruktozni sirup ključni uzročnici epidemije pretilosti.

Visoko fruktozni sirup i šećer također su povezani  s mnogim ozbiljnim zdravstvenim stanjima kao što su dijabetes i srčane bolesti. Donosimo ti neke od ključnih razloga zbog kojih bi trebala izbjegavati proizvode koji sadrže visoko fruktozni sirup.

Saznaj trebaš li se bojati fruktoze?

  1. Visoko fruktozni sirup izvor je praznih kalorija.
  2. Povećani unos visoko fruktoznog sirupa može dovesti do debljanja.
  3. Visoko fruktozni sirup može dovesti do nepoželjnog povećanja visceralnog masnog tkiva, koje okružuje unutarnje organe.
  4. Povećani unos visoko fruktoznog sirupa može dovesti do inzulinske rezistencije i metaboličkog sindroma koji se povezuju s dijabetesom tipa 2 i mnogim drugim ozbiljnim bolestima poput karcinoma i srčanih bolesti.

Izbjegavanje proizvoda koji sadrže visoko fruktozne sirupe jedan je od najlakših i najučinkovitijih načina kojima možeš poboljšati svoje zdravlje i smanjiti rizik od različitih bolesti.

Jedan konfekcijski broj manje u tjedan dana?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.