Hrana Zdravi recepti 18. rujna 2017.

Veganski mousse s tajnim sastojkom, a nije avokado!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nova kuharica, autorice Leah Vandervelde donosi recept za neodoljivi veganski čokoladni mousse koji za razliku od sličnih recepata ne sadrži avokado, nego batat dobar za crijeva jer sadrži vlakna i vitamin A kojeg koža voli

Možda te zanima... Najdraži krumpirovi rođaci: Brzi i fini popečci od batata Hrana Okus ovog Moussa je po tamnoj čokoladi i lagano sladak. Ova verzija veganskog Moussa s batatom je puno pjenastija (sličnija izvornoj) nego ona s avokadom. Ovaj desert može stajati pet do šest dana u hladnjaku, tako se možeš s njime sladiti cijeli tjedan. Možda te zanima... Čokoladni mousse koji smiješ jesti čak i dok si na dijeti Hrana

Sastojci:

  • 1 veći batat, oguljen i opran
  • 5 žlica kvalitetnog kakaa
  • 1/4 šalice javorovog sirupa
  • 3 žlice kreme od kokosa
  • 1 žlica kokosova ulja
  • 1 žlica chia sjemenki
  • Malo soli
Krema_Od_Bundeve Možda te zanima... Mousse od bundeve Hrana

Priprema:

  • Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva C.
  • Stavi batat u foliji u pećnicu i peci ga 45 do 60 minuta  ili dok nije mekan kad ga probodeš vilicom.
  • Izvadi ga iz pećnice i pusti d se ohladi u foliji
  • Kada se ohladi, oguli ga i zgnječi vilicom.
  • Pomiješaj ga s ostalim sastojcima, najbolje s mikserom dok smjesa  ne postane glatka i ujednačena.
  • Rasporedi porcije u male staklenke ili šalice i ostavi u hladnjaku najmanje jedan sat, a možeš i preko noći.
  • Pospi s par zrna soli prije konzumacije.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.