Nova kuharica, autorice Leah Vandervelde donosi recept za neodoljivi veganski čokoladni mousse koji za razliku od sličnih recepata ne sadrži avokado, nego batat dobar za crijeva jer sadrži vlakna i vitamin A kojeg koža voli
Sastojci:
- 1 veći batat, oguljen i opran
- 5 žlica kvalitetnog kakaa
- 1/4 šalice javorovog sirupa
- 3 žlice kreme od kokosa
- 1 žlica kokosova ulja
- 1 žlica chia sjemenki
- Malo soli
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva C.
- Stavi batat u foliji u pećnicu i peci ga 45 do 60 minuta ili dok nije mekan kad ga probodeš vilicom.
- Izvadi ga iz pećnice i pusti d se ohladi u foliji
- Kada se ohladi, oguli ga i zgnječi vilicom.
- Pomiješaj ga s ostalim sastojcima, najbolje s mikserom dok smjesa ne postane glatka i ujednačena.
- Rasporedi porcije u male staklenke ili šalice i ostavi u hladnjaku najmanje jedan sat, a možeš i preko noći.
- Pospi s par zrna soli prije konzumacije.