Hrana Zdravi recepti 31. kolovoza 2017.

Ukusna domaća zimnica: Paprike na mađarski

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kiseliš li cijele paprike, imaj na umu da one vole "popiti" tekućinu za kiseljenje pa ih, nakon što napuniš staklenke, odozgo dodatno pritisni plastičnim štapićima i potpuno prelij tekućinom.

Potrebni sastojci

  • 4 kg babura (žutih, zelenih, crvenih)
  • 1,5 l alkoholnog octa
  • 500 g meda
  • maslinovo ulje
Možda te zanima... Bez pečenja: Paprike punjene kozjim sirom i začinima Hrana

Način pripreme: Oprane paprike razreži uzdužno te izvadi vlakna i sjemenke. Pripremljene polovice paprika složi u veću staklenku i zalij vrelim naljevom, tako da budu potpuno pokrivene tekućinom. Naljev pripremi od octa, 9,5 l vode i zagrij do vrenja te dodaj med. Kad se paprika i naljev ohlade, na površinu nalij malo maslinova ulja pa staklenke zatvori prikladnim zatvaračem. 

Možda te zanima... Zdravi okusi ljeta: Paprike punjene kvinojom Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.