Hrana Zdravi recepti 27. lipnja 2017.

Zdravi okusi ljeta: Paprike punjene kvinojom

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kvinoju skuhaj po uputama na pakiranju. paprike prereži na vrhu i očisti od sjemenki. očisti i nasjeckaj crveni luk na kockice. Stabljike celera zajedno s listićima prereži na četvrtine i nareži na kockice. Mrkvu oguli i naribaj. Zelenu čili papričicu sitno nasjeckaj. U dubokoj tavi zagrij pola količine ulja.

Dodaj luk. Pirjaj dok ne omekša pa dodaj celer, mrkvu, čili papričicu, mladi luk i bademe narezane po dužini. Prži na jakoj vatri uz miješenje oko dvije minute dok povrće ne omekša. Na preostalo ulje dodaj kuhanu kvinoju i prži minutu dok se ne zagrije. Smanji vatru pa umiješaj temeljac i limunov sok. Makni s vatre pa pomiješaj s povrćem. Nadjevom napuni paprike. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih i peci ih oko 15 minuta.

Paprike punjene kozjim sirom

Sastojci:

  • 4 crvene paprike
  • šalica suhe kvinoje
  • 4 žlice ulja
  • ljubičasti luk
  • 2 stabljike celera
  • mrkva
  • zelena čili papričica
  • 3 mlada luka
  • 50 g badema
  • 2 žlice limunova soka
  • 100 ml povrtnog temeljca
  • sol
  • papar

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.