Hrana 3007 prikaza 04. siječnja 2017.

Ukusan, a jednostavan ručak: Krumpir punjen kremastim umakom

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Krumpir operi, očisti ljusku kuhinjskom četkom i zareži ga u križ. Premaži krumpir maslinovim uljem, pospi kimom i začinskom solju. Omotaj svaki krumpir u aluminijsku foliju i složi na lim. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva Celzijevih i peci krumpir oko 35 minuta, dok unutrašnjost krumpira ne bude mekana kad ga probodeš vilicom.

Za to vrijeme pripremi nadjev. Oguli i nasjeckaj tikvicu. Ocijedi i preprži na otopljenom maslacu pet minuta pa dodaj protisnuti češnjak. Pirjaj kratko dok sva tekućina ne ispari. Makni s vatre i ostavi da se malo ohladi. Umiješaj svježi sir i vrhnje. Začini solju, paprom i vlascem. Izmiješaj i stavi nadjev u sredinu pečenog krumpira. Dodaj u svaku plošku rajčice.

Sastojci:

  • 6 većih krumpira
  • maslinovo ulje
  • kim
  • sol
  • 150 g svježeg sira
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • vlasac
  • papar
  • 2 češnja češnjaka
  • luk
  • žlica maslaca
  • manja tikvica
  • 3 mini rajčice

Namirnice koje ne smiju podgrijavati

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.