Hrana 02. travnja 2020.

Pečeni Hasselback ili harmonika krumpir možda je tvoj novi omiljeni prilog

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Hrskavi rubovi s mekom sredinom sigurno će te oduševiti, a možeš ih napraviti već danas. Najbolje od svega jest činjenica da ti za njihovu pripremu ne treba ništa duže nego kao i za pripremu prosječnog krumpira u foliji.

Hasselback krumpir možda je najimpresivniji način za pripremu krumpira, bilo za prilog ili lagani zalogaj. Za njegovu pripremu nije bitna sorta krumpira, uzmi oni koju imaš kod kuće. 

Sastojci:

  • 4 krumpira
  • 4 žlice rastopljenog maslaca, maslinovog ulja ili kokosove masti
  • nasjeckani vlasac
  • sol, papar

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Oštrim nožem napravi poprečne posjekotine u svakom krumpiru, udaljene otprilike 0,3 centimetra, ali nemoj ga presjeći do kraja. Premaži ih s dvije žlice rastopljenog maslaca, kokosove masti ili ulja. Posipaj solju i paprom po želji.
  3. Prebaci krumpir na lim za pečenje. Stavi ga u pećnicu i peci otprilike 60 minuta. Nakon 30 minuta otvori pećnicu i na krumpir stavi ostatak, 2 žlice maslaca, kokosove masti ili ulja.
  4. Nastavi peći dok krumpir ne postane zlatan i naizgled hrskav. 
  5. Jednom gotov, krumpir pospi vlascem. 
  6. Po želji, pred kraj pečenja, zadnjih 5 minuta, krumpir možeš izvaditi van i premazati ga ili posipati sirom kako bi dobio i kremastu notu. Poslužiti ga možeš i uz kiselo vrhnje ili drugi umak po želji.

Dobar tek!

Možda te zanima... Najdraži krumpirovi rođaci: Brzi i fini popečci od batata Hrana Možda te zanima... Pečeni krumpiri s češnjakom, hrskav izvana, mekan iznutra Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.