Hrskavi rubovi s mekom sredinom sigurno će te oduševiti, a možeš ih napraviti već danas. Najbolje od svega jest činjenica da ti za njihovu pripremu ne treba ništa duže nego kao i za pripremu prosječnog krumpira u foliji.
Hasselback krumpir možda je najimpresivniji način za pripremu krumpira, bilo za prilog ili lagani zalogaj. Za njegovu pripremu nije bitna sorta krumpira, uzmi oni koju imaš kod kuće.
Sastojci:
- 4 krumpira
- 4 žlice rastopljenog maslaca, maslinovog ulja ili kokosove masti
- nasjeckani vlasac
- sol, papar
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
- Oštrim nožem napravi poprečne posjekotine u svakom krumpiru, udaljene otprilike 0,3 centimetra, ali nemoj ga presjeći do kraja. Premaži ih s dvije žlice rastopljenog maslaca, kokosove masti ili ulja. Posipaj solju i paprom po želji.
- Prebaci krumpir na lim za pečenje. Stavi ga u pećnicu i peci otprilike 60 minuta. Nakon 30 minuta otvori pećnicu i na krumpir stavi ostatak, 2 žlice maslaca, kokosove masti ili ulja.
- Nastavi peći dok krumpir ne postane zlatan i naizgled hrskav.
- Jednom gotov, krumpir pospi vlascem.
- Po želji, pred kraj pečenja, zadnjih 5 minuta, krumpir možeš izvaditi van i premazati ga ili posipati sirom kako bi dobio i kremastu notu. Poslužiti ga možeš i uz kiselo vrhnje ili drugi umak po želji.
Dobar tek!