Ukoliko konzumiraš sladoled u umjerenim količinima, bez brige, možeš uživati u ovoj ljetnoj poslastici. Osim osvježenja i finog okusa, sladoled ima i određene druge prednosti.
1. Sladoled sadrži kalcij
Odrasloj osobi dnevno je potrebno oko 1000 miligrama
kalcija, dok trudnice i djeca imaju povećanu potrebu za tim mineralom. Zbog
mlijeka kao osnovnog i najvažnijeg sastojka, sladoled će dobro poslužiti kao jedan od izvora ne samo kalcija, već i
vitamina A i B.
2. Sladoled je manje kaloričan desert
Neke studije tvrde da kalcij uvjetno smanjuje
kalorijsku vrijednost sladoleda koja iznosi između 125 i 300
kalorija na 100 grama. To nikako ne znači da se uz njega mršavi, već samo da je "manji grijeh" u odnosu na druge
deserte.
3. Sadrži vitamine i antioksidanse
Voćni sladoled koji se priprema od smrznutog ili
svježeg voća može osigurati određeni unos vitamina, dok će oni od
čokolade osigurati
dozu antioksidansa polifenola koji štiti srce i krvne žile i ojačava imunološki sustav.
Kao i kod drugih namirnica, potrebno je biti umjeren te voditi aktivan i zdrav način života.