Hrana Hrana kao lijek 26. rujna 2016.

Tri mušketira zdravlja: maslinovo ulje, med i matična mliječ

Foto: Redakcija Zdrave Krave
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Redakcija je odabrala svoja tri mušketira zdravlja za nadolazeću jesensko-zimsku sezonu. Koji su tvoji mušketiri, kako se braniš od virusa i jačaš svoj imunitet, koji je tvoj tajni trik, napiši nam u komentaru, podijeli svoje iskustvo s ostalim čitateljima ili nam ostavi fotografiju koja pokazuje tvoje favorite

  1. Maslinovo ulje od davnina se vezuje uz zdravlje, ljepotu i dugovječnost. Spada među najstarija kulinarska ulja, temeljni je sastojak mediteranske prehrane koju prati glas najzdravije na svijetu. Ekstra djevičansko maslinovo ulje ima svoju ulogu i u ginekološkom zdravlju žene. Znanstvene studije povezale su tvari iz maslinovog ulja, poglavito biofenole, uz prevenciju i olakšavanje simptoma predmenstrualnog sindroma, a pokazan je i povoljan učinak i na gustoću koštane mase i prevenciju osteoporoze.
  2. Najpoznatije ljekovito svojstvo meda je olakšavanje simptoma gripe i prehlade, te drugih bolesti respiratornog sustava, kao što su bronhitis te upala grla i sinusa. Ove sezone ćemo bijeli šećer zamijeniti s medom u čajevima i kavi.
  3. Matična mliječ je vrh pčelinjih proizvoda. Njezina ljekovitost dotiče se mnogih bolesti,  a mnogi je nutricionisti smatraju najsavršenijom namirnicom na svijetu. Odlično je sredstvo za jačanje imuniteta, a dobra je i za zdravlje srca, protiv stresa i djeluje kao prirodni antibiotik. Naš adut za stresna razdoblja.

Tamnije vrste meda su zdravije?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.