Hrana 5084 prikaza 26. studenoga 2018.

Torta od mrkve s kremom od sira i naranče

Foto: 50 shades of hunger

Dugo sam gledala recepte za deserte s povrćem i moram priznati da sam bila skeptična, sve dok nisam probala ovu tortu od mrkve. Srećom, odvažila sam se napraviti tortu od mrkve u kombinaciji s kremom od sira i naranče.

Nevjerojatno je sočna i lagana, a okus je divan.  Najteži je dio zapravo ribanje mrkve, a ostatak je postupka pripreme jednostavan i brz. Ako si i ti skeptična kao što sam ja bila, isprobaj ovu tortu i promijenit ćeš mišljenje.

Druge recepte blogerice portala Gastro.hr potraži na Facebook stranici 50 shades of hunger i istoimenom Instagram profilu! 

Sastojci za biskvit:

  • 2,5 šalice glatkog brašna (mjera je 2 dcl)
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1,5 žličica cimeta
  • ½ žličice muškatnog oraščića
  • ¼  žličice klinčića
  • 2 šalice šećera
  • 450 g sitno naribane mrkve
  • 4 jaja
  • 1,5 šalica ulja
  • 1 naranča – korica i 1 dcl soka

Sastojci za kremu:

  • 300 g krem sira
  • 100 g maslaca
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 2,5 šalice šećera u prahu
  • 1 žličica korice naranče
  • Orasi ili lješnjaci za ukrašavanje
Možda te zanima... Torta od kestena, zdrava i slasna Hrana

Možda te zanima... Čokoladna torta bez brašna s kruškama i lješnjacima Hrana

Priprema:

  • Izmutiti sve sastojke u smjesu za biskvit, cijela jaja, šećer i ulje posebno, suhe sastojke posebno, zatim ih sjediniti i na kraju lagano umiješati naribanu mrkvu.
  • Peći u namašćenom kalupu za torte (ja sam pekla u onom promjera 26 cm) na 170 oko 40-50 min.
  • Provjeri čačkalicom kada je pečen.
  • Ispečeni i ohlađeni biskvit prereži popola.
  • Prelij ga iscijeđenim sokom jedne naranče.
  • Izmuti kremu od krem sira, omekšalog maslaca, šećera u prahu i narančine korice.
  • Premaži prvu polovicu biskvita s pola dobivene kreme, zatim poklopi drugim biskvitom i premaži preko ostatak kreme. Ukrasi po želji - sjeckanim orasima ili tostiranim lješnjacima.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.