Ova torta je zasitna i slatka i pravi izbor za ove hladne dane kad nam trebaju jače doze "pogonskog goriva". Tortu možete ukrasiti usitnjenim orasima i posuti cimetom koji smanjuje razine šećera u krvi.
Sastojci za biskvit:
- 200 g mrkve
- 75 g oraha
- 125 g brašna
- 100 g šećera
- 1/2 žličice cimeta
- prstohvat mljevenog klinčića i muškatnog oraščića
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 1/2 dl ulja
- 2 jaja
Priprema tijesta:
- Naribajte mrkvu.
- Izmiješajte brašno, mljevene orahe, cimet, klinčiće, muškatne oraščiće i prašak za pecivo.
- Umutite jaja sa šećerom i dodajte ulje.
- Izmiksajte i dodajte ribanu mrkvu i suhe sastojke.
- Pecite na 170 stupnjeva Celzijevih oko 35 minuta, ako biskvit počne prerano tamnjeti pokrijte ga papirom za pečenje.
Sastojci za kremu:
- 150 g bijele čokolade
- 200 g krem sira
- 125 ml mlijeka
- 6 jaja
- 75 g meda
- 1, 8 dl slatkog vrhnja
- žličica ekstrakta vanilije
Priprema kreme:
- Čokoladu rastopite u mlijeku pa dodajte med izmiješan sa žumanjcima.
- Kuhajte na pari dok se ne zgusne.
- Ohladite u zdjeli s hladnom vodom uz povremeno miješanje pa umiješajte krem sir, tučeno slatko vrhnje i čvrsti snijeg od bjelanjaka.
Završni potezi
- Kad se tijesto ohladi presijecite ga na pola ili pecite tijesto u dva kalupa.
- Namažite polovicu kore kremom i preklopite.
- Obložite biskvit kremom i ostavite u hladnjaku preko noći