Hrana 08. siječnja 2014.

Topla salata s heljdom

Heljda
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Za pripremu tople salate s heljdom potrebno je oko 30 minuta, a sastojci su heljda, prokulice, orah, peršin, maslinovo ulje i limun. Zdravu i ukusnu salatu možeš servirati kao predjelo ili kao glavno jelo. Recept ti donosi portal Gastro.hr

Sastojci:

  • 200 g heljde
  • 200 g prokulica
  • ½ šalice očišćenog šipka
  • ½ šalice oraha
  • vezica svježe nasjeckanog peršina
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • limunov sok

Priprema:

Heljdu operi i kuhaj u slanoj vodi oko 20 min, 10 min pred kraj dodaj prokulice i kuhaj dok ne omekšaju. U zdjeli pomiješaj maslinovo ulje, sol, papar, limunov sok i svježe nasjeckan peršinov list. Dodaj šipak i orahe, dobro promiješaj. Procijedi heljdu i prokulice pa ih dodaj u zdjelu s ostalim sastojcima. Dobro promiješaj i odmah posluži.

Još recepata potraži ovdje.

  • Default avatar -
    keke38

    heljda i prokulice, odlično iz ovog recepta bi izbacila jedino šipak, jer mi se baš i ne uklapa ;)

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.