Ova ukusna salata kombinacija je okusa tofua i klica graha začinjenih đumbirom i umakom od soje. Sastojci su dovoljni za 4 porcije, a trajanje pripreme je oko 50 minuta. Predlažemo da ovu zdravu salatu serviraš na kuhanoj riži posutoj kikirikijem i listićima mente
Sastojci:
- 600 g čvrstog tofua, ocijediti i narezati na šnite
- 1 ljuta papričica, sitno narezati
- 1⁄2 šalice umaka od soje sa smanjenim udjelom soli
- 2 žlice smeđeg šećera
- 2 žličice naribanog đumbira
- 2 žličice biljnog ulja
- 2 šalice klica graha
- Sol
- Kuhana ili parena bijela riža
- 6 komada mladog luka, tanko narezati
- 1⁄2 šalice usitnjenih prepečenih i posoljenih kikirikija
- 1⁄4 šalice lišća mente
- Kriške limete
Priprema:
- Posloži kriške tofua na pladanj za pečenje koji je obložen s nekoliko slojeva papirnatih ručnika. Zatim stavi nekoliko slojeva papirnatih ručnika i s gornje strane tofua te nježno pritisni kako bi se ocijedila tekućina.
- Ocijeđeni tofu nareži na manje komade i postavi u pladanj za pečenje.
- Pomiješaj ljutu papričicu, umak od soje, smeđi šećer i đumbir, prelij preko tofua i ostavi da odstoji barem 30 minuta.
- Prije serviranja na zagrijanom ulju preprži 1 šalicu klica graha da dobiju boju, oko 3 minute. Začini sa soli i paprom.
- Tofu serviraj na kuhanoj riži, dodaj prepržene i sirove klice graha i mladi luk, posipaj kikiriki i ukrasi listićima mente i kriškom limete.
Dobar tek!