Iskoristi sezonu tikvica i napravi ovo ukusno jelo za koje ti osim spomenutih tikvica trebaju sir i jaja. U zdjeli pomiješaj izvađeno meso tikvica, krušne mrvice, sir, sitno narezani luk (naribani tvrdi sir, npr. Cheddar), usitnjeni svježi peršin, sol, većinu parmezana i razmućena jaja
Sastojci za 4 porcije:
- 700 g tikvice, zelene
- 1.5 šalica krušnih mrvica
- 60 g cheddar sira
- luk ,crveni
- peršin, list
- 1 žličica soli
- 0.25 šalice parmezana
- 2 kom jaja
- 2 žlice maslaca
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 175°C.
- U većem loncu zagrij vodu do vrenja.
- Tikvice prepolovi po dužini i kuhaj u kipućoj vodi 15-ak minuta ili dok omekšaju. Zatim ih izvadi, ocijedi i izdubite meso iz sredine.
- U zdjeli pomiješaj izvađeno meso tikvica, krušne mrvice, sir, sitno narezani luk (naribani tvrdi sir, npr. Cheddar), usitnjeni svježi peršin, sol, većinu parmezana i razmućena jaja.
- Tikvice napuni dobivenom mješavinom. Po površini pobacaj komadiće maslaca i pospi preostalim parmezanom.
- Peci oko 30 minuta u zagrijanoj pećnici.
Nutritivne vrijednosti / 1 porcija:
- Ukupno kalorija 562,3
- Proteini 26,2 g
- Masti 19,9 g
- Ugljikohidrati 75,1 g
Još recepata potraži na portalu Gastro.hr.