Niskokalorični namazi odlični su sastojci brzih jela i užina. Možeš ih napraviti na brojne zanimljive načine, tako da iskoristiš hranjivost i ljekovitost različitih mahunarki – slanutka, graha, leće ili pak tradicijskih proizvoda od organske soje kao što su tempeh i tofu. Donosimo ti recept za namaz od tofua s kiselim krastavcima!
Uz dodatak povrća i začina, uz malo truda dobit ćeš slasne namaze za svoj kruh od cjelovitih žitarica. K tome dodaj još salatu od proljetnog povrća – i u dobar zdravi tek!
Namaz od tofua s kiselim krastavcima
Sastojci:
- 150 g tofua
- 3 žlice zobenog vrhnja
- 1-2 žlice maslinovog ulja
- sol
- vezica vlasca
- 1 žlica ume octa
- krastavci
Priprema:
- Kratko prokuhaj tofu, pa ga, kad se ohladi, izmrvi.
- Pomiješaj ga sa zobenim vrhnjem, maslinovim uljem te umeboshi octom i polovicom sitno sjeckanog vlasca, pa dobro izmiksaj. Po potrebi dodaj još soli.
- Umiješaj ostatak vlasca i krastavce narezane na kockice.
- Posluži uz kvalitetan kruh od cjelovitog brašna.
Radionica kuhanja
Ako želiš naučiti više dođi na radionicu Slasni namazi, u Makronovu, 10. svibnja u 17 sati. Makronovina učiteljica kuhanja Ana Janjatović Zorica pokazat će ti kako na kruh, pecivo, krekere, palačinke namazati:
- namaz od tempeha s maslinama
- tofu namaz s kiselim krastavcima
- pikantni namaz od crvene leće
- dramatični namaz od crnog graha s čilijem
- namaz od paprike s dimljenim tofuom i češnjakom
Poučit će te i kako napraviti ukusnu pogaču, koja će savršeno prijati uz namaze!
Više info: www.makronova.com