Izmiksaj žumanjke s obje vrste šećera, rumom, koricom i malo soli. Dodaj lješnjake i brašno, a na kraju snijeg od bjelanjaka. Ulij smjesu u maslacem premazan i pobrašnjen kalup i peci oko 40 minuta na 180 stupnjeva Celzijevih. Ohladi biskvit, pa dva puta proreži.
Nasjeckaj oguljene nektarine. Dva lista torte namaži marmeladom i polegni jedan na drugi u kalup. Prekrij trećom korom i poslaži komadiće nektarina. Maslac i šećer dodaj ohlađenom kuhanom pudingu, pa kremom premaži cijelu tortu. Pospi je lješnjacima i ukrasi ploškama nektarina. Stavi je u hladnjak na dva sata.
Sastojci:
Za tijesto:
- 5 jaja
- 150 g glatkog brašna
- 60 g tostiranih mljevenih lješnjaka
- čašica ruma
- 150 g šećera
- vanilin šećer
- malo soli
- naribana korica limuna
Za nadjev:
- 150 g marmelade od marelica
- 300 g nektarina
Za kremu:
- 2 dl kuhanog pudinga od vanilije
- 100 g maslaca
- 60 g šećera u prahu
- nasjeckani lješnjaci
- 3 n3ktarine za ukrašavanje