Malina je bogata C vitaminom i antioksidansima. Sadrži i resveratrol, koji usporava starenje te vlakna, folnu kiselinu, vitamin K, vitamin E5, mangan, magnezij, bakar, kalij i omega 3 masne kiseline. Ako se redovito konzumiraju djeluju dobro na ten te poboljšavaju zdravlje probavnog i kardiovaskularnog sustava.
Sastojci:
- 6 jaja
- 120 g šećera (možeš odabrati zdraviji brezin šećer)
- 120 g tamne čokolade
- pola praška za pecivo
- oko 450 g marmelade od malina (sa zdravim zaslađivačima) plus 2 žlice vode
- oko 400 g svježih malina
- 250 ml slatkog vrhnja za šlag (u zdravijoj verziji šlag možeš i izostaviti)
Priprema:
Kalupu za tortu promjera 24 cm dno obloži papirom za pečenje, a stranice namasti. Bjelanjke odvoji od žumanjaka. Bjelanjke zajedno sa šećerom pjenasto izmiksaj. Žumanjke izmiksaj s praškom za pecivo.
Čokoladu otopi pa je dodaj u žumanjke, dobro promiješaj pa sve dodaj bjelanjcima.Nježno sjedini špatulom, izlij u kalup i peci na 180 stupnjeva Celzijevih od 25 do 30 minuta, ovisno o pećnici. Biskvit će se napuhati pe će nakon što ga izvadiš iz pećnice splasnuti.
Biskvit izvadi iz pećnice i nožem prođi po rubovima kako bi se ravnomjerno spustio. Ohladi ga, pa izbockaj sa slamkom. Marmeladu zagrij s dvije žlice vode da postane rjeđa pa njome premaži izbockani biskvit. Na marmeladu polaži maline. Slatko vrhnje za šlag istuci i ukrasi tortu po želji.