Hrana Hrana kao lijek 15. lipnja 2017.

Sedam odličnih razloga zbog kojih trebaš piti sok od đumbira svakog jutra

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dumbir je vrlo popularan kao začin i namirnica, posebice u azijskim zemljama. Priključi se i ti njegovim obožavateljima, popij čašu prirodnog soka od đumbira svakog jutra, a motivaciju za to potraži u nastavku.

Jača imunitet

Đumbir je prava bomba za imunitet! Ako te često hvataju prehlade i slično, učini uslugu svom tijelu i svakog jutra popij čašu zdravlja.

Prevenira rak

Brojna istraživanja su dokazala učinkovitost đumbira u borbi protiv raka i njegovoj prevenciji, a posebice raka jajnika.

Zašto je dobro jesti ukiseljeni đumbir?

Pomaže probavu

Đumbir je korisna namirnica svima koji pate od sindroma nervoznih crijeva. Smirit će neugodne simptome, a preporučuje se da ga konzumiraš u obliku čaja od đumbira ili soka od korijena.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Prevenira Alzheimerovu bolest

Svakodnevna konzumacija đumbira usporava starenje i odumiranje moždanih stanica, pa samim time i prevenira demenciju i Alzheimerovu bolest.

Olakšava kontrolu težine

Đumbir ima dvojako djelovanje: s jedne strane, potiče veću proizvodnju želučane kiseline (brža probava), a s druge strane produljuje osjećaj sitosti i pomaže veće sagorijevanje masnih naslaga.

Prirodni lijek za policistične jajnike

Mišići se brže oporavljaju

Kod intenzivnih treninga mišići trebaju pomoć za brži i bolji oporavak. Tu uskače đumbir, koji ima snažne učinke upravo u tom polju. Najbolje djeluje ako ga konzumiraš ujutro natašte i nakon samog treninga.

Kontrolira razinu glukoze

Đumbir pomaže u održavanju niske razine glukoze, što je važno za kontrolu tjelesne težine, ali i razine energije.

Ukoliko ti varijanta soka ne odgovara, pokušaj jesti sušeni đumbir ili ga skuhaj - za čaj ili kao dodatak jelima.

Saveznik u borbi protiv celulita - đumbir

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.