Hrana Analizirali smo 17. kolovoza 2016.

Saznaj zašto bi voće trebala jesti pola sata prije obroka

Voćna_Salata
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Stručnjaci preporučuju da voće treba jesti 20 do 30 minuta prije obroka. Glavni razlog za to je taj što plodovi sadrže šećer i zbog toga im treba više vremena da se rastvore i probave. Osim toga, ukoliko jedeš voće nakon obroka, gube se hranjive tvari iz voća.

U mnogim kulturama voće se jede nakon obroka, ali taj trend je nužno promijeniti. U nastavku su neki od glavnih razloga zašto voće treba jesti prije obroka:

  • Voće uvijek treba jesti 30-ak minuta prije jela. A ako želiš jesti voće nakon obroka, onda pričekaj tri sata (nakon što se hrana probavi). Ukoliko jedeš voće prije jela, smanjit ćeš i porcije obroka jer ćeš se osjećati sitom.
  • Budući da naše tijelo ne dobiva hranu tijekom osam do devet sati sna, preporučuje se da uključiš voće svako jutro u svoju prehranu (prije doručka). To pomaže pomaže u povećanju razine energije. Konzumiranje voća je dobar način započinjanja dana.
  • Izbjegavaj jesti voće kao prilog uz obrok. Isto tako, konzumiranje voća kao deserta ne daje najbolje rezultate za tijelo, naročito ako su plodovi sjeckani i pomiješani sa šećerom. 
  • Nastoj izbjegavai konzervirano, smrznuto voće ili voće koje je obrađeno. Takvi plodovi imaju visok sadržaj šećera, konzervansa ili drugih kemijskih dodataka koji mogu biti štetni za tijelo. Oni se ne smatraju zdravim voćem.
  • Konzumiranje zdravih plodova svako jutro na prazan želudac (prije doručka), pomaže tijelu da apsorbira sve potrebne i bitne elemente koji se nalaze u voću.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.