Hrana 23. lipnja 2020.

Savijača s koprivama i sirom kao doručak ili ukusan međuobrok

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako ukusna i zdrava, kopriva se veoma rijetko pronalazi na našim jelovnicima. Stoga ti donosimo jedno odlično sezonsko jelo, spremno u nekoliko minuta, slasno i idealno za one koji vole slane zalogaje!

Sastojci:

  • 1 kupovne kore za savijače (500 g)
  • 350 g mlade koprive
  • 3 jajeta
  • 100 mL jogurta
  • 500 g sira
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • sol
Možda te zanima... Namirnice koje dospijevaju u lipnju plus recept za savijaču s trešnjama Hrana

Priprema:

  1. U dublji lonac stavi malo vode, dodaj sol i pričekaj da zakipi. Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva.
  2. Mladu koprivu dobro operi, stavi u vrelu vodu i kuhaj oko 3 minute. Izvadi ju, prelij hladnom vodom kako bi prestao proces kuhanja i zatim ju nasjeckaj na sitne komadiće.
  3. Mikserom umuti jaja, dodaj jogurt, krušne mrvice, sir i koprivu. Dodaj malo ulja, dobro promiješaj i posoli zatim po ukusu.
  4. Pripremi kore. Uzmi dvije, preklopi ih i na njih zatim stavi 3 žlice dobivenog punjenja od koprive. Presavij stranice i zarolaj u štrudlu.
  5. Ponovi sve dok imaš smjese.
  6. Stavi u lim za pečenje u koji si prethodno stavila masni papir. Stavi peći u pećnicu i peci sve dok ne porumeni s gornje strane, između 20 i 30 minuta.
  7. Pričekaj da se malo ohladi, nareži i posluži toplo.

U slast!

Kopriva_1 Možda te zanima... Čaj od koprive, diuretik bogat željezom, snižava i šećer Zdravlje Možda te zanima... Savijača sa sirom i tikvicama za svaku prigodu Hrana
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      ena95

      Djeluje jako ukusno :) Ako vam nedostaje inspiracije kao meni, s Huawei AppGallery-a mozete skinuti mnoštvo aplikacija s receptima. Meni su super

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.