Osim što je bogata antioksidansima, brokula je povrće koje je vrlo lako pripremiti. Može se pariti, pržiti, kuhati i peći, a u ovom receptu pogledajte kako ju možete brzo pripremiti u kombinaciji s parmezanom.
Brokula je bogata mnogim nutrijentima, uključujući vlakna, vitamin C, vitamin K, željezo i kalij. Upravo zbog toga može pružiti mnoge zdravstvene benefite, posebno za zdravlje očiju, zdravlje srca i prevenciju bolesti. Također ima i malo kalorija pa može biti sjajan dodatak jelima. Iako možda na prvu priprema brokule zvuči dosadno, zbog ovog recepta bi ju čak i oni koju ne podnose mogli zavoljeti.
Sastojci:
- 1 brokula
- 100 g parmezana
- maslinovo ulje
- sol
- slatka paprika
Priprema:
- Brokulu razdvojite u cvjetiće i skuhajte tako da ne bude previše kašasta, ali da se lako zgnječi u tepsiji.
- Zgnječene cvjetiće brokule premažite mješavinom maslinovog ulja, soli i slatke paprike.
- Naribani parmezana pospite po vrhu i stavite u pećnicu na 220 stupnjeva sve dok rubovi brokule ne postanu hrskavi.