Hrana 09. prosinca 2020.

Popečci od brokule, prženi ili iz pećnice

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Hrskavi, zlatnosmeđi popečci od brokule, ukusna su vegetarijanska večera ili ručak, a vole ih i djeca! Spremni su za manje od 30 minuta.

Savršeno pristaju uz hladno kiselo vrhnje ili jogurt. Za njihovu izradu potrebno ti je samo pet jednostavnih sastojaka, a priprema je također veoma brza. Ove popečke možeš pržiti ili peći. Obje su opcije izvrsne.

Sastojci (za četiri porcije):

  • 500 g cvjetova brokule 
  • 2 veća jaja
  • 50 g parmezana ili naribanog sira
  • 4 žlice brašna
  • 1 češanj češnjaka (mljeveni)
  • sol
  • papar
  • biljno ulje za prženje
Možda te zanima... Popečci od krumpira praktičan su obrok gotov za 20 minuta Hrana

Priprema:

  • U loncu srednje veličine zakuhaj vodu i posoli. Dodaj cvjetove brokule i kuhaj ih dok ne omekšaju, oko 5 minuta. Brokulu dobro ocijedi i prebaci na dasku za rezanje. Velikim, oštrim nožem izreži je na vrlo male komadiće.
  • U zdjeli srednje veličine pomiješaj nasjeckanu brokulu, jaja, parmezan, brašno i češnjak. Začini solju i paprom po ukusu. Miješaj dok se sve dobro ne sjedini.
  • Stavi tavu na umjerenu vatru dok se ne zagrije te dodaj ulje. U tavu stavljaj hrpice smjese od brokule (od dvije do tri žlice), lagano ih izravnavajući i međusobno ih razdvajajući oko jedan centimetar.
  • Prži popečke otprilike tri minute, preokreni ih i prži još minutu ili dvije - dok ne postanu zlatno smeđe boje.
  • Posluži ih tople s jogurtom ili kiselim vrhnjem.
     

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.