Bundeva je tipična jesenska namirnica koja izuzetno povoljno djeluje na regulaciju probave, na smetnje kod mokraćnih kanala, a povoljno djeluje i na ten.
Sastojci:
- 500 g integralnih špageta
- 400 g bundevinog mesa
- maslinovo ulje
- 50 g sjemenki bundeve
- 8 češnja bijelog luka
- sol i papar
Priprema:
- Tjesteninu skuhaj u dovoljno posoljene vode.
- Bundevino meso nareži na kocke pa ga u prikladnoj tavi poprži na maslinovom ulju. Sitno nasjeckaj sjemenke bundeve i oguljeni bijeli luk.
- Dodaj ih pirjanoj bundevi, zatim sve začini solju i paprom (nekoliko sjemenki i malo bijelog luka prerezanih popola sačuvaj za ukrašavanje).
- Kuhanu tjesteninu dobro ocijedi i dodaj u tavu s bundevinim mesom.
- Sve sastojke dobro promiješaj i spoji sa začinima.
- Posluži odmah nakon pripreme.