Rižoto s gamberima, mahunama i shiitake gljivama možeš pripremiti za 30-ak minuta, a serviraj ga kao predjelo ili glavno jelo. Sastojci su namijenjeni za četiri osobe, a recept ti donosi portal Gastro.hr
Priprema
Rižu skuhaj prema uputama na pakiranju. Mahune i brokulu skuhaj na pari da budu al dente, dobro ocijedi. U woku na sezamovom ulju preprži gambere i shiitake gljive, dodaj mahune i brokulu.
Začini sa soja sosom, đumbirom u prahu i chili papričicom (po želji). Dodaj kuhanu rižu, dobro promiješaj i pirjaj 5 minuta. Posluži toplo.
Sastojci
- 250 g gambera
- 150 g brokule
- 200 g zelenih plosnatih mahuna
- 100 g shiitake gljiva
- 1,5 šalica mješavine basmati riže i divlje riže
- bijeli soja sos
- sezamovo ulje
- đumbir u prahu
- chili papričica (po želji)
Više recepata potraži na: www.gastro.hr