Kao idealno proljetno jelo chef restorana Vinodol Marijo Čepek preporučuje ti rižoto od šparoga i škampi. Osim što je lagan, zdrav i niskokaloričan, ako ga pripremiš prema uputama iskusnog kuhara, sigurno ćeš uživati i u bogatom okusu ovog rižota
Sastojci za 4 osobe:
- 20 dag divljih šparoga
- 32 dag riže
- 28 dag škampi (očišćenih)
- 1 litra ribljeg temeljca
- češnjak
- maslinovo ulje
- bijelo vino
- maslac
- sol
- grana padano
Priprema:
Škampe opeći na maslinovom ulju, začiniti i staviti sa strane.
Na istoj masnoći glazirati rižu, dodati sitno sjeckani češnjak te podliti s malo vina. Kada se vino reducira, podlijevati temeljcem uz konstantno miješanje.
Kada je riža pri kraju, dodati šparoge koje smo istrgali na manje komade veličine od 2 do 3 centimetra, bez drvenastog donjeg dijela, i opečeno meso škampa. Kuhati uz konstantno miješanje dok riža nije gotova.
Više info: www.vinodol-zg.hr