Zeleni rižoto na tanjur će donijeti divne jarke boje, a tvom nepcu pružiti užitak koji ćeš zasigurno htjeti ponoviti...
Nevjerojatno jednostavan, rižoto od graška oduzet će ti svega pola sata vremena i nekoliko jednostavnih namirnica. Ključ kremoznosti bit će maslac i parmezan, a želiš li dodatno začiniti čitavu stvar, rižotu dodaj i žličicu sjeckane svježe mente.
Sastojci:
- 100 g maslaca
- 1 luk
- 300 g smrznutog ili svježeg graška
- 1,5 l temeljca ili vode
- 350 g riže
- 200 ml vina
- 25 g parmezana
- 2 žlice sjeckanog peršina
Priprema:
- Polovicu maslaca otopi u posudi, dodaj sitno sjeckani luk i pirjaj oko 10 minuta dok ne omekša.
- Odvoji 100 g graška, ubaci ga u blender, pa ga usitni s malo temeljca dok ne dobiješ pire.
- Luku dodaj rižu, tostiraj je oko dvije minute, a zatim dodaj vino.
- Nastavi kuhati dodajući temeljac oko 20 minuta.
- Dodaj pire od graška i ostatak cijelog graška, parmezan i peršin. Makni s vatre, ubaci kockicu maslaca i posluži toplo. Dobar tek!