Makronovina učiteljica kuhanja Ana Janjatović-Zorica pokazat će ti kako ćeš pripremiti i poslužiti gusto varivo od polovica suhog zelenog graška koje će te ugrijati, obnoviti ti izgubljenu energiju u hladnijim danima i dati ti snagu za ostatak dana
Kako ga pripremiti?
Polovice zelenog graška namoči preko noći. Vodu od močenja odlij, a u posudu stavi komadić namočene kombu alge, grašak i kockice dimljenog tofua.
Dodaj temeljac od povrća i kuhaj dok grašak ne omekša (oko 1 sat). Za to vrijeme na maslinovom ulju ispirjaj luk i češnjak, pa ga dodaj grašku.
Grašak posoli i kuhaj još 10-15 minuta. Posluži posuto mladim lukom.
SastojciZa gusto varivo od polovica zelenog graška (iz kuharice Složenci i variva) potrebni su ti:
- 1,5 šalica namočenog zelenog graška
- 1 traka kombu alge dužine 5 cm
- 50 g dimljenog tofua, narezanog na kockice
- 6-8 šalica temeljca od povrća
- 2 luka, naribana na krupniji ribež
- 2 češnja češnjaka, sitno narezana
- 1 žlica maslinovog ulja
- sol
- sitno sjeckani mladi luk
Za gusto varivo od polovica zelenog graška (iz kuharice Složenci i variva) potrebni su ti:
- 1,5 šalica namočenog zelenog graška
- 1 traka kombu alge dužine 5 cm
- 50 g dimljenog tofua, narezanog na kockice
- 6-8 šalica temeljca od povrća
- 2 luka, naribana na krupniji ribež
- 2 češnja češnjaka, sitno narezana
- 1 žlica maslinovog ulja
- sol
- sitno sjeckani mladi luk