Hrana 17. siječnja 2011.

Pureći medaljoni

Pureci_Medaljoni2_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Stručni žiri portala zdravakrava.hr i gastro.hr izabrao je novi recept tjedna! Recept za pureće medaljone s njokima poslao nam je Josip Marić, koji je tako postao prvi muški kuhar tjedna u akciji "Kuhaj u ritmu zime" i ušao u izbor za top kuhara sezone

Josip kao nagradu za recept tjedna od Maggija dobiva poklon paket proizvoda Maggi Sočno iz pećnice i druge začine te poklone iznenađenja, kao i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.

Saznaj kako i ti možeš sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu zime!"

Sastojci za 4 osobe:

  • 75 dkg purećih medaljona
  • 1 krem juha od gljiva
  • 50 dkg luka
  • 1 režanj češnjaka
  • mix gljiva (bukovače, lisičarke, vrganji, šampinjoni) 40 dkg
  • maslinovo ulje
  • maslac 20 g
  • vino bijelo 1,5 dl
  • provansalsko bilje (origano, bosiljak, kopar...)

Priprema:

  1. Meso mariniramo u maslinovom ulju i provansalskom bilju.
  2. Stavimo kuhati krem juhu od gljiva.
  3. Luk nasjeckamo i stavimo pirjati na maslinovo ulje i maslac.
  4. Gljive nasjeckamo i stavimo pirjati na luk. Zalijemo vinom.
  5. Kad se juha skuha, prelijemo je po pirjanoj smjesi od gljiva i kuhamo još 5 minuta.
  6. Meso pečemo na maslinovom ulju i maslacu.
  7. Poslužimo uz njoke.
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      didivz

      Odličan recept! Bravo Josipe!!!

    • Avatar gubicdrazenka
      gubicdrazenka

      Bas je recept super..po mome ukusu. Nestrpljivo ocekujem druge recepte iz tvoje kuhinje. Pozdrav s.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.