Shape nam donosi ispovijest Laure Lee Goldberg, kuharice i spisateljice, koja se još za studentskih dana počela boriti s anksioznosti. Sve što je pokušavala prema preporukama liječnika i psihoterapeuta nije uspijevalo, dok nije rješenje svog problema pokušala pronaći u pravilnoj prehrani.
Goldberg kaže kako je njena anksioznost nastala pod pritiskom akademskog i društvenog života, zanemarivanja vlastitog zdravlja i tijela te učestalog konzumiranja alkohola.
Zbog ovog stresa na organizam počela je imati napade panike u formi pritiska u plućima, nepravilnih otkucaja srca te boli u prsima i rukama. Prvo se bojala da su posrijedi simptomi srčanog udara, zbog čega je provela sate i potrošila tisuće dolara na EKG-e (Elektrokardiograme (EKG) kako bi na kraju liječnici uvijek potvrdili da joj je sve u redu sa srcem. No, nitko joj nije rekao da su ti problemi zapravo uzrokovani anksioznošću.
Priznaje kako joj ni dijeta nije bila idealna jer je preskakala doručak i unosila previše prerađene i brze hrane poput kolačića, slanine, prženih jaja, peciva sa sirom, slatkiša s automata, grickalica, bombona...
U kasno doba noći najradije bi posezala za pizzom, restoranima brze hrane, alkoholom, sendvičima, zbog čega je često bila dehidrirana.
Loše su se navike nastavile i kada se preselila u New York kako bi počela raditi nakon fakulteta: hranila se uglavnom iz dostave te nastavila konzumirati poveće količine alkohola. Pokušavajući uspostaviti zdravi način života, smanjila je unos kalorija i ograničila se na dijetalna peciva, zbog čega je postala neuhranjena, s deset kilograma manjka.
Prestala je izlaziti van i družiti se. Bila je nesretna i to joj je preuzelo život u obliku anksioznosti. Nakon osobnog sloma, shvatila je da mora nešto promijeniti, nabolje.
Kaže kako se vratila u New York i potražila pomoć nutricionista da se ponovo udeblja do normalne težine. Informirala se i educirala o cjelovitoj hrani i značaju organskog, svježeg i hranjivog.
Odmaknula se od sitničavog brojanja kalorija i počela kuhati. Sastojke za svoje obroke pronalazila je na tržnici i trgovinama zdrave hrane, umjesto u lancima brze hrane i automatima. Tu se dogodila prekretnica u njenom životu.
Primijetila je kako joj se smirio rad srca i da joj se popravilo raspoloženje.
Ustrajnim kuhanjem i edukacijama Laura Lea odmaknula se od svoje prijašnje karijere ( radila je u odvjetničkom uredu) i proslavila se svojim kuhanjem i uravnoteženom prehranom. Pohađala je kulinarski institut u New Yorku stekla naziv holističkog chefa te vrlo brzo nakon toga napredovala do vlastitog brenda.
Svoje znanje podijelila je sa svijetom u kuharici The Laura Lea Balanced Cookbook i preko društvenih mreža, a njezin brend zastupa zdrave, domaće recepte, osnovane na veganskoj, bezglutenskoj i Paleo prehrani s dodatkom južnjačkog 'štiha' jer je i sama iz Nashvillea.
Laura Lea priznaje kako joj je prehrana promijenila život na puno načina. Na prvom mjestu tu je bilo emocionalno zdravlje, zatim ponovno povezivanje s ljudima i sa samom sobom. Na temelju prehrane koja se temelji uglavnom na biljnim namirnicama, uspjela je kontrolirati svoje tijelo i um i bez obzira koliko je sklona anksioznosti kao osoba, s prehranom se uvijek zna vratiti na 'pravo mjesto' u svojoj glavi i nastaviti dalje.