Hrana Hrana kao lijek 05. listopada 2019.

Prirodni načini za povećanje plodnosti kod muškaraca: C vitamin i cink

Seks
Foto: Guliver/Shutterstock Muškarci žele podijeliti svoje fantazije, ali se boje da će ih njihove žene posramiti ili osuđivati
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Neplodnost u današnje vrijeme postaje sve veći problem diljem svijeta, a statistika pokazuje kako pogađa otprilike jedan na šest parova. Problemi s neplodnošću nisu uvijek izlječivi, međutim ponekad se stanje može poboljšati uvođenjem jednostavnih promjena u prehrambenim navikama i načinu života.

U nastavku ti donosimo listu nekih od čimbenika i nutrijenata koji se povezuju s poboljšanjem plodnosti kod muškaraca.

Redovita tjelovježba

Istraživanja pokazuju kako uvođenje redovite tjelesne aktivnosti može poboljšati razinu testosterona i poboljšati plodnost, posebice kod onih muškaraca koji su rijetko tjelesno aktivni.

C-Vitamin | Author: Adekvatan dnevni unos vitamina C može se postići sa 6 serviranja voća i povrća (Foto: Thinkstock) Foto: Adekvatan dnevni unos vitamina C može se postići sa 6 serviranja voća i povrća (Foto: Thinkstock)

Vitamin C kao dodatak prehrani

Oksidativni stres jedan je od mogućih uzročnika neplodnosti kod muškaraca. Postoje dokazi da uzimanje antioksidansa u obliku dodataka prehrani, kao što je vitamin C, može poboljšati plodnost.

Recepti uz koje će tvoje tijelo imati idealnu ph-ravnotežu.

Dovoljan unos vitamina D

Istraživanja pokazuju kako uzimanje vitamina D u obliku dodataka prehrani može utjecati na poboljšanje razine testosterona kod muškaraca koji imaju deficit vitamina D i nižu razinu testosterona.

Vitamin_D1 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Piskavica kao dodatak prehrani

Piskavica je poznata biljka koja se često koristi u kulinarske i medicinske svrhe. Nekoliko istraživanja koja su ispitivala učinak piskavice na poboljšanje seksualne izvedbe i libida pokazuju obećavajuće rezultate. No, važno je naglasiti kako se u većini istraživanja koristio ekstrakt piskavice u obliku dodatka prehrani.

Dovoljan unos cinka

Uzimanje cinka kao dodatka prehrani može povećati razinu testosterona i utjecati na povećanje plodnosti kod muškaraca s niskom razinom cinka.

Ashwagandha

Ashwagandha je biljka koja se u Indiji u medicinske svrhe koristi već stoljećima. Istraživanja pokazuju kako uzimanje ashwagandhe može utjecati na povećanje razine testosterona i poboljšanje plodnosti kod muškaraca.

6 simptoma koji upućuju na ozbiljne simptome s trbuhom.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.