Hrana 07. travnja 2016.

Prednosti hladno prešanih sokova

Voćni_Sok
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Shake od voća predstavlja dobar način da se osigura jedan zdrav obrok u toku dana. Međutim, u posljednje vrijeme nutricionisti upozoravaju da trebaš pažljivo birati koju vrstu shakea ćeš konzumirati. Naime, proces proizvodnje većine kupovnih shakevoa uključuje pasterizaciju, pri čemu se voće zagrijava do određene temperature, uslijed čega gubi mnoge hranjive sastojke i vlakna

Hladno prešani sokovi su zdraviji od pasteriziranih

To se radi da bi se uništili mikroorganizmi i produžio rok trajanja. Zdravija varijanta su hladno prešani sokovi. Proces hladnog prešanja ne uništava sastojke, boju, miris i okus soka. Hladno prešanje podrazumijeva usitnjavanje plodova u mikseru i zamrzavanje (umjesto zagrijavanja) soka kako bi se sačuvali vitamini i minerali. Sokovi od voća su čistači tijela, a od povrća istovremeno hranitelji. Stoga ako je moguće nabavi voće ili povrće iz organskog prirodnog uzgoja te sama napravi svoj omiljeni shake koji će tvom tijelu osigurati aminokiseline, minerale, soli, enzime, vitamine potrebne našem tijelu za zdrav razvoj.

Doznaj pravu istinu o soku od naranče!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.