Hrana Zdravi recepti 3048 prikaza 30. ožujka 2018.

Kiselo je zdravo: Super moćna povrtna salata za uskrsni doručak

Povrće
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Povrće je poželjna namirnica svakog obroka, a naročito blagdanskog uskrsnog doručka. Neizostavni dio tradicionalnog doručka su svakako rotkvice i luk.

Možda te zanima... Zašto su crijeva naš drugi mozak i kako mogu utjecati i na psihičke smetnje? Zdravlje

Do sada si ih zasigurno posluživala zasebno te su se u tvom domu konzumirali uz dodatak soli. Kako bi unijela malu promjenu u uskrsnu trpezu, donosimo ti recept za proljetno, kratko kiseljeno povrće.

  • 1 vezica rotkvica s lišćem
  • 1 vezica mladog luka
  • oko 2 žlice umeboshi octa

Očisti i nareži mladi luk i rotkvice, začini ih octom pa stavi u prešu za kiseljenje. Možeš staviti i u posudu pa poklopiti tanjurom ili drugom posudom iste veličine i stavite odozgo neki uteg (boca puna vode ili teški predmet).

Ostavi da odstoji barem pola sata. Posluži kao dio uskrsnog doručka ili svakodnevno uz slane kaše za doručak, kao salatu uz ručak, u sendviču i sl.

Dobar tek i sretan Uskrs!

Recept i fotografija preuzeti iz kuharice Fermentirano, Maje Kefeček. Planetopija.

Možda te zanima... Uzrok autoimunih i kožnih bolesti te debljine treba tražiti u crijevima Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.