Iako je najpoznatiji način pripreme bundeve u pećnici, ona se može pripremiti na mnoge druge načine. Jedan od njih je na tavi u obliku jednostavnih, popečaka od hokaido bundeve, Ekozona brašna tipa 850, malo sezama i umaka od soje
Sastojci:
- 1/2 manje hokaido bundeve
- 6 jušnih žlica Ekozona brašna tip 850
- 2 jušne žlice Ekozona rižinog brašna
- 1/2 šalice EKZ rižinog napitka
- 1 čajna žlica morske soli
- ulje za prženje
- Ekozona tamari/umak od soje
Priprema:
Oguli bundevu, a kore možeš iskoristiti za pravljenje temeljca za juhu. Naribaj bundevu na krupno. Dodaj rižino mlijeko. Umiješaj sol i oba brašna. Zagrij ulje i stavi manje popečke (veličine od 3 do 4 centimetra) i prži da porumene. Prije prženja možeš ih uvaljati u Ekozona sezam. Izvadi na salvetu da se ocijede i pospi s nekoliko kapi Ekozona tamarija. Od ove smjese dobit ćeš 25 popečaka.
Još vegetarijanskih recepata potraži ovdje.