Ovi popečci puni su vlakana, a imaju i proteina iz slanutka i još, ako ih pečete u pećnici kalorijska vrijednost im se rapidno snižava. Poželjni su kao prilog, međuobrok, snack.
Sastojci:
- konzerva slanutka (400 g)
- tikvica srednje veličine
- 60 g pirovog bijelog brašna
- manji luk
- 2 češnja češnjaka (može i bez njega, ako ne volite)
- 5 žlica krušnih mrvica
- jaje
- 40 g ribanog sira
- čajna žlica soli
- svježi peršin
- svježi bosiljak
- 1/4 čajne žlice papra
- 1/4 čajne žlice dimljene paprike
Priprema
- Ogulite i naribajte tikvice te ocijedite višak tekućine.
- U blenderu grubo usitnite slanutak, nemojte ga pretvoriti u paštetu.
- Pomiješaj slanutak sa sitno sjeckanim lukom i tikvicama.
- Na kraju dodajte začine i začinsko bilje.
- Rukama oblikujte popečke.
- Ako su previše rahli i mrve se, dodajte žlicu ili dvije vode iz konzerve u kojoj je bio slanutak.
- Kuglice lagano pritisnite kako bi poprimile oblik popečaka i uvaljajte ih u krušne mrvice.
- Pecite na zagrijanoj tavici s malo ulja, otprilike četiri minute sa svake strane ili ih pecite u pećnici na 200 stupnjeva C dvadesetak minuta.
- Poslužite s umakom po želji.