Barbara Didović nam je poslala recept za popečke od kelja, poriluka i soje kojeg je redakcija Zdrave Krave odabrala za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu zime'', pošalji nam svoj omiljeni, zdravi recept sa zimskim namirnicama
Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu zime" potraži ovdje.
Sastojci:
- pola glavice kelja
- 1 poriluk
- 50 g soja ljuskica
- 2 bjelanjka
- začini: sol, peršin i Vegeta
Za pohanje:
- 1 žlica zobenih pahuljica
- 1 žlica integralnog sezama
- 1 žlica lomljenog lana
Priprema:
- Kelj nareži na manje kockice i skuhaj ga u slanoj vodi.
- Ocijedi ga i ostavi da se dobro ohladi.
- Sojine ljuskice skuhaj u malo vode s dodatkom Vegete, dobro ocijedi.
- Poriluk operi i nareži na rezance.
- Pomiješaj kelj, poriluk, soju i začine uz dodatak bjelanjka.
- Pripremi u zdjelici sastojke za pohanje. Rukom oblikuj šnicle i uvaljaj ih u smjesu za pohanje.
- Peci ih u pećnici na masnom papiru.
Komentar Zdrave Krave: Barbarin recept je za svaku pohvalu jer se sastoji isključivo od zdravih namirnica. Iako pohanje asocira na nezdravo, Barbara je brašno odlučila zamijeniti zobenim pahuljicama, a umjesto cijelog jajeta odlučila se samo za bjelanjak. Jedino što se Barbari može sugerirati je da umjesto Vegete koristi njenu alternativu Zrnetu iz trgovina zdravom hranom.