Hrana 31. prosinca 2012.

Popečci od kelja, poriluka i soje

Kelj-Snicleo
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Barbara Didović nam je poslala recept za popečke od kelja, poriluka i soje kojeg je redakcija Zdrave Krave odabrala za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu zime'', pošalji nam svoj omiljeni, zdravi recept sa zimskim namirnicama

Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu zime" potraži ovdje.

Sastojci:

  • pola glavice kelja
  • 1 poriluk
  • 50 g soja ljuskica
  • 2 bjelanjka
  • začini: sol, peršin i Vegeta

Za pohanje:

  • 1 žlica zobenih pahuljica
  • 1 žlica integralnog sezama
  • 1 žlica lomljenog lana

Priprema:

  1. Kelj nareži na manje kockice i skuhaj ga u slanoj vodi.
  2. Ocijedi ga i ostavi da se dobro ohladi.
  3. Sojine ljuskice skuhaj u malo vode s dodatkom Vegete, dobro ocijedi.
  4. Poriluk operi i nareži na rezance.
  5. Pomiješaj kelj, poriluk, soju i začine uz dodatak bjelanjka.
  6. Pripremi u zdjelici sastojke za pohanje. Rukom oblikuj šnicle i uvaljaj ih u smjesu za pohanje.
  7. Peci ih u pećnici na masnom papiru.

Komentar Zdrave Krave: Barbarin recept je za svaku pohvalu jer se sastoji isključivo od zdravih namirnica. Iako pohanje asocira na nezdravo, Barbara je brašno odlučila zamijeniti zobenim pahuljicama, a umjesto cijelog jajeta odlučila se samo za bjelanjak. Jedino što se Barbari može sugerirati je da umjesto Vegete koristi njenu alternativu Zrnetu iz trgovina zdravom hranom.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      russlana

      Lijep savjet Kravice... receptić je zanimljiv

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.