Hrana Zdravi recepti 12082 prikaza 11. kolovoza 2019.

Popečci od tikvica i parmezana bogatog okusa

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iznimno jednostavne tikvice u kombinaciji s parmezanom i lukom začinit će tvoj ljetni obrok.

Sezona je tikvica pa ti ih predlažemo u jednoj malo jačoj i žešćoj varijanti!

Možda te zanima... Znaš li zašto su tikvice idealne za dijetu plus najbolji recept za tikvice na žaru Dijeta Možda te zanima... Tikvice zapečene u pećnici sa sirom i krušnim mrvicama Hrana

Sastojci

  • 1 jaje 
  • 1 ljutika
  • 1 žlica peršina
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 šalice tikvica
  • 0.50 šalice parmezana
  • 1 žlica maslinova ulja

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.

2. Razbij jaje u većoj posudi, dodaj ljutiku ili luk, peršin, sol i papar.

3. Naribanu tikvicu stavi na papirnati ručnik, skupi vrhove i iscijedi tekućinu iz tikvica. Zatim dodaj tikvice i parmezan pripremljenoj smjesi. Sve izmiješaj da se sastojci sjedine.

4. Zagrij ulje u teflonskoj tavi. Smjesu razdvoji na 4 djela, od njih na tavi formiraj 4 pljeskavice. Kada nakon 3-4 min posmeđe s donje strane, potrebno ih je preokrenuti i zajedno s tavom premjestiti u pećnicu na 10 minuta.

Dobar tek!
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.