Iznimno jednostavne tikvice u kombinaciji s parmezanom i lukom začinit će vaš ljetni obrok.
Sezona je tikvica pa ti ih predlažemo u jednoj malo jačoj i žešćoj varijanti!
Sastojci:
- 1 jaje
- 1 ljutika
- 1 žlica peršina
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 šalice tikvica
- 1/2 šalice parmezana
- 1 žlica maslinova ulja
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
2. Razbijte jaje u većoj posudi, dodajte ljutiku ili luk, peršin, sol i papar.
3. Naribanu tikvicu stavite na papirnati ručnik, skupite vrhove i iscijedite tekućinu iz tikvica. Zatim dodajte tikvice i parmezan pripremljenoj smjesi. Sve izmiješajte da se sastojci sjedine.
4. Zagrijte ulje u teflonskoj tavi. Smjesu razdvojite na 4 djela, od njih na tavi formirajte 4 pljeskavice. Kada nakon 3-4 min posmeđe s donje strane, potrebno ih je preokrenuti i zajedno s tavom premjestiti u pećnicu na 10 minuta.
Dobar tek!