Hrana Zdravi recepti 6699 prikaza 24. kolovoza 2018.

Pizza iz tave: Brza i po provjerenoj talijanskoj recepturi

Foto: Guliver/Shutterstock

Nedavno smo pokušali i ostali ugodno iznenađeni rezultatom. Pripremili smo dobro uhodano, odokativno tijesto za pizzu, pustili da se digne, razvaljali i ispekli.

Premda naizgled jednostavna priprema tijesta za pizzu, ipak postoje pravila kojih se treba pridržavati, tvrde Talijani, a na nama je da im vjerujemo imajući na umu da je riječ o vrhunskim znalcima iz domovine pizze.

Nakon što se tijesto fino digne, razvaljaj ga tanko, ugrij tavu na najjače i stavi tijesto da se peče. 

Pizza2 Možda te zanima... Pizza od pirovog brašna i tikvica Hrana Pizz-Uspr Možda te zanima... Integralna pizza koja ne deblja Hrana

Prvo na najjače, zatim smanji na manje, okreni na drugu stranu, zalij umakom, pospi sirom i poklopi da se fino sve ugrije i rastopi. Nakon pet minuta laganog krčkanja, digni poklopac i provjerite da ti dno ne zagori, a pizza je gotova kad se sir rastopi prema tvojim željama.

Jednostavnije i bolje ne može. Probaj svakako!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.