Hrana 5049 prikaza 19. svibnja 2014.

Pizza od pirovog brašna i tikvica

Pizza2
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Maja Pokos postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za proljetnu pizzu od pirovog brašna i tikvica. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju, pošalji nam recept s proljetnim namirnicama i fotografiju svog jela te postani kuharica proljeća 2014.

Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća 2014." potraži ovdje.

Pobjednički recept osvojit će sokovnik Elit Alu-400, drugi recept osvojit će set keramičkih noževa, a treći recept BergHOFF posudu za kavu i čaj Neo. Nagrade je osigurao Mondo Internet Supershop.

Na tržnicu po jagode

Maja u proljeće na tržnici najčešće kupuje jagode, šparoge i rukolu.

Sastojci:

Tijesto:

  • 2 šalice pirovog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/2 šalice mineralne vode
  • malo soli

Umak:

  • 1 rajčica
  • 1 ljuta papričica (ako si ljubitelj ljutog)

Nadjev:

  • 15 dkg šunke
  • pola srednje tikvice
  • 1 mozzarella
  • origano

Priprema:

  1. Zamijesi tijesto od brašna, praška za pecivo, malo soli i mineralne vode. Dodaj još mineralne vode po potrebi. Tijesto razvaljaj u lim za pečenje.
  2. Rajčicu (i ljutu papričicu, ako voliš ljuto) nareži i stavi u tavu ili lonac i miješaj dok ne dobiješ umak. Makni s vatre.
  3. Dok se umak hladi, tikvicu naribaj i ocijedi rukama.
  4. Umak od rajčice žlicom rasporedi po tijestu i pospi origanom.
  5. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
  6. Mozzarellu nareži na komadiće te redom slaži sastojke: šunka, tikvica i mozzarella. Pospi origanom.
  7. Stavi peći u zagrijanu pećnicu od 20 do 30 minuta ili kada vidiš da je tijesto ispečeno

Komentar Zdrave Krave: Budući da obiluje vlaknima, pirovo brašno pogodno je za dijetetsku prehranu, a prisutnost ugljikohidrata, željeza i kalcija čini ga pogodnim za sportaše te osobe oboljele od osteoporoze. Ako ne jedeš meso ili ga iz nekog drugog razloga ne želiš na pizzi, stavi više povrća i dobit ćeš zdrav i ukusan obrok.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.