Nekoliko minuta prije vađenja pite iz kalupa možeš pripremiti čokoladni preljev. Stavi maslac, komade čokolade, vodu i šećer u lončić pa zagrijavaj na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se svi sastojci ne rastope. Izlij vrući preljev po još mlakom biskvitu
Sastojci:
- 230 g brašna
- šalica šećera
- 2 dl jogurta
- dl ulja
- 3 jaja
- vanilin šećer s aromom burbona
- ulja
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- limunova korica
- 350 g jagoda
Priprema:
Pjenasto izmiješaj žumanjke sa šećerom. Zatim dodaj jogurt, ulje, brašno s praškom za pecivo i naribanu koricu limuna. Sve izmiješaj i na kraju kuhačom lagano umiješaj tučeni snijeg od bjelanjaka. Zagrij pećnicu na 200° C. Premaži okrugli kalup za torte maslacem i pospi brašnom. Izlij smjesu i po njoj posloži ravnomjerno polovice jagoda. Peci pitu oko 25 minuta.
Izvadi je iz pećnice i ostavi u kalupu neka se hladi. Nakon što se gotovo ohladila, izvadi je pažljivo iz kalupa i stavite na tanjur za posluživanje. Nekoliko minuta prije vađenja pite iz kalupa možeš pripremiti čokoladni preljev. Stavi maslac, komade čokolade, vodu i šećer u lončić pa zagrijavaj na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se svi sastojci ne rastope. Izlij vrući preljev po još mlakom biskvitu.
Pročitaj recept za pitu od jagoda s grčkim jogurtom.