Iako misliš da je ova kombinacija neobična, svakako je isprobaj. Maslinovo ulje, svježe cijeđeni limunov sok, svježi sir i tamna čokolada zajedno daju pravu eksploziju okusa. Osim jedne velike pite, možeš napraviti i male pite u kalupu za muffine. Uživaj u ovom neobičnom desertu
Sastojci:
- 200 g maslaca
- 80 g tamne čokolade
- 120 g oraha
- 60 g brašna
- 3 jaja
- 100 g svježeg sira
- 200 g šećera
- sol
- ulje maslinovo
- šećer u prahu
- limunov sok
Priprema:
- Očišćenu jezgru oraha kratko ispeci u pećnici ili na suhoj tavi te je grubo nasjeckaj na nejednake krupne komade.
- Maslac nareži, a čokoladu natrgaj i miješaj ih u zdjeli iznad lonca kipuće vode kako bi se otopili i povezali u kremastu masu.
- Dodaj šećer te izradi mikserom. Umuti jaja pjenasto te ih dodaj smjesi koju neprestano miješaj.
- Svježi sir izradi vilicom te pažljivo umiješaj u dobivenu smjesu. Tek na kraju umiješaj brašno koje si prosijala da u njega dođe malo zraka. Sve dobro izmiješaj i dodaj prepečene bademe.
- Izlij u kalup po želji i peci 30 min na 170 stupnjeva.
- Umak pripremi tako da umiješaš šećer u prahu, sok iscijeđenog limuna te maslinovo ulje. Dobro promiješaj da bi dobila finu emulziju.
- Prelij preko toplog pečenog tarta.
- Možeš ga peći u kalupu za muffine kako bi dobila male torte ili u keramičkim zdjelicama te u šalicama.
Još recepata potraži na portalu Gastro.